FAQ

Stretching the concept of milk

FAQ

Is HET DUURZAAM OM SOJA TE VERBOUWEN?

Zeker! Het is alleen belangrijk op welke manier soja verbouwd wordt. Door de zeer intensieve sojateelt in Zuid-Amerika die veel impact heeft op de natuur en leefomgeving,  heeft de sojaboon een erg negatief imago gekregen. Niet geheel onterecht, aangezien er bij intensieve sojateelt sprake is van monocultuur. Dit houdt in dat er op een stuk grond steeds weer hetzelfde gewas wordt geteeld. Dit in combinatie met het gebruik van bestrijdingsmiddelen, heeft dit veel negatieve effecten op het milieu en de gezondheid van de lokale bevolking.

Mega jammer! De sojaplant is namelijk in de basis juist een plant is die goed past binnen een duurzame voedselproductie.  De sojaplant is een vlinderbloemige en kan daarom goed groeien zonder het gebruik van (kunst)mest. Mede door de stikstof bindende capaciteit van de sojaplant vraagt het relatief weinig voedingsstoffen van de grond om te groeien. Het is wel belangrijk dat er regelmatig andere gewassen op het land wordt geteeld, zodat de voedingstoffen in de grond wel mooi in balans blijven. 

Is jullie soja biologisch?

Onze melkmakerij in Enschede is momenteel in de transformatie naar biologisch. Afgelopen zomer is besloten om ons aan te melden voor het SKAL keurmerk. Dit betekent dat onze melkmakerij eerst twee jaar lang volgens de richtlijnen van SKAL voedsel moet produceren voordat wij ons echt een biologische melkmakerij mogen noemen en biologisch gecertificeerde soja kunnen telen. 

WAAR Kan IK JULLIE PLANTAARDIGE DRINKS KOPEN?

Door de Coronacrisis hebben wij onze productie gepauzeerd. Maar in eind september gaan wij onze producten weer aanbieden in Twente en de Achterhoek. Als het zover is laten wij weten jullie via Social Media weten waar onze producten precies te koop zijn!

Is Soja gezond?

Zolang je geen 588 glazen sojadrink per dag naar binnen werkt, dan is soja een product die goed past binnen een gezond dieet. Sterker nog; het kan ook gezondheidsvoordelen hebben.

Mocht je hier nu meer over willen weten te komen, kijk dan de aflevering van de Keuring Dienst van Waarden over Soja.

Contact

Voor meer informatie

info@nieuwemelkboer.nl