Het Verhaal

De Nieuwe Melkboer

Al generaties lang wordt er door onze familie melk geproduceerd. Waar onze voorouders destijds al met de tijd mee zijn gegaan door het produceren van koemelk spelen ook wij, Bart en Tom, als jongste generatie opnieuw in op de ontwikkelingen van deze tijd. Wij willen het werk van de generaties voor ons graag voortzetten, maar dan op onze manier. In 2016 wisten we het; plantaardig! 

Stapsgewijs zijn we onderzoek gaan doen, en in 2017 haalden we onze eerste echte oogst binnen; soja van Twentse bodem. We zijn ons gaan verdiepen in de mogelijkheden van dit gewas, en raakten in dit proces steeds meer overtuigd van de mogelijkheden van soja als melk-producerend gewas. Met onze eigen Neder-soja kunnen we verder gaan bouwen op het fundament wat de generaties voor ons hebben gelegd.

Sinds juli 2023 is onze sojayoghurt verkrijgbaar. De soja die wij gebruiken komt 100% uit Nederland en wordt op onze boerderij verwerkt tot een yoghurt alternatief. Daarmee hebben we de eerste plantaardige zuivelboerderij van Nederland gebouwd. Naast dat onze sojayoghurt een duurzaam en plantaardig product is, is het ook nog eens ontzettend lekker en gezond. Wij willen andere Nederlandse boeren laten zien en inspireren dat het ook anders kan; plantaardig! 

Samen met de consument en andere Nederlandse boeren bouwen wij aan een geheel nieuwe melkweg. De kortste weg van plant naar klant. Doe jij ook mee?