Tubantia: Enschedese ‘sojabroers’ willen landbouw steeds lokaler en duurzamer helpen maken

Tubantia: Enschedese ‘sojabroers’ willen landbouw steeds lokaler en duurzamer helpen maken

ENSCHEDE – Onbekend maakt onbemind, weten de Enschedese broers Bart (32) en Tom (28) Grobben. Daarom grijpen ze elke gelegenheid aan om mensen te vertellen over hun eigen sojamelk. Die ‘groeit’ gewoon op Twentse akkers.

De Nieuwe Melkboer, zo heet het bedrijf op een steenworp afstand van recreatieplas Het Rutbeek. Er wordt één hectare soja verbouwd. Kijkend naar de kleine sojabonen bijna niet voor te stellen, maar het veldje levert wel 10.000 liter ‘melk’. De vraag naar het product stijgt. Zo snel, dat het eveneens uit Enschede afkomstige Bolscher Meer dan Vlees de lokale sojamelk in de markt gaat zetten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *